Hoofdluis

De school werkt al een aantal jaren met het luizenproject. Het luizenproject houdt in dat alle leerlingen  de  eerste  donderdag  na  iedere  vakantie  gecontroleerd  worden  op  hoofdluis.  De controle wordt uitgevoerd door vrijwillige ouders. Deze vrijwilligers hebben via de GGD Stedendriehoek een instructie dag gevolgd.

Wanneer hoofdluis wordt gevonden, wordt contact met de ouders ouders/verzorgers opgenomen. De groep waarin hoofdluis wordt geconstateerd, zal na een week een herhalingscontrole krijgen. Op deze wijze hopen wij hoofdluis op school te beperken. Het effect is de laatste jaren erg positief (vooral vanwege de preventieve werking).

Hoofdluis is een regelmatig terugkerend probleem. Op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen, kan deze besmetting gemakkelijk van de een naar de ander overgebracht worden. De school is ongewild zo’n plaats.

Wij zijn van mening dat zowel school als ouders verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot de bestrijding van hoofdluis. Het is de verantwoordelijkheid van de school om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen, waardoor de verspreiding van hoofdluis zoveel mogelijk wordt beperkt. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om de kinderen te controleren op hoofdluis en zo nodig te behandelen.